szinkrontolmács kulcsfontosságú szerepet játszik a többnyelvű nemzetközi konferenciákon, hiszen ő teszi mindenki számára érthetővé az előadásokat. Vannak, akik átértékelik a szakma létjogosultságát, arra hivatkozva, hogy ma már sokan beszélnek (pontosabban: értenek) idegen nyelven és szakmán belül egyébként is érthető a lényeg. Ez azonban nem feltétlenül van így; a szinkrontolmács szerepe továbbra is alapvető az online és „offline” konferenciák esetében.

Általánosságban kijelenthető, hogy a legtöbben inkább csak megértik a nyelvet, de nehezen szólalnak meg, illetve nem tudják magukat úgy kifejezni, ahogyan igazán szeretnék. Ha pedig megvan a szabatos kommunikáció, az idegen nyelvi beszéd sok esetben eltéríti a beszélő figyelmét az előadás tartalmáról. Az idegen nyelvű előadáshoz komoly felkészültség és gyakorlat kell, a kommunikáció értékét (minőségét) pedig semmiképpen sem szabad lebecsülni. Nem véletlen, hogy az állami és az üzleti szférában egyaránt még akkor is alkalmaznak tolmácsot, ha a résztvevők rendelkeznek nyelvtudással. A szinkrontolmács segít az előadások pontos megértésében, azaz nem csak a fő mondanivalót adja át, hanem minden részletet, amely a teljes megértést támogatja. Ugyanilyen fontos, hogy szinkrontolmács jelenlétében bárki nyugodtan feltehet kérdéseket az előadónak, nem kell aggódnia, hogy nem tudja magát kellőképpen kifejeznie. Kérdésfeltevésre az online rendezvényeken is van lehetőség, és természetesen a szinkrontolmács távolról is el tudja látni a feladatát, anélkül, hogy a személyes jelenlét hiánya hátránnyal járna. Az online eseményhez természetesen elengedhetetlen a technikai felkészültség, de az elérhető modern technológiáknak és eszközöknek köszönhetően ez nem okoz gondot.

szinkrontolmács munkája tehát az online térben megrendezésre kerülő konferenciák esetében is elérhető, ezért érdemes már a szervezéskor felvenni a kapcsolatot hozzáértő céggel. Az European Masters Tolmácsiroda Kft.-nél készséggel állunk rendelkezésére.

Ha kérdése merült fel a szinkrontolmácsolással kapcsolatban vagy szeretné igénybe venni a szolgáltatást, keressen minket bizalommal a honlapunkon megadott elérhetőségeinken! Munkatársaink szívesen tájékoztatják a részletekről és a technikai feltételekről.

Telefon:+36 20 3455 041
E-mail:info@tolmacsiroda.hu
Elérhetõségek
European Masters Tolmácsiroda Kft. | +36 20 3455 041 | info@tolmacsiroda.hu | 1193 Budapest, Mikszáth Kálmán utca 7.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com