Így érheted el, hogy visszatapsoljanak!


Nem mindenkitől várható el, akit felkérnek előadni, hogy profi előadó legyen. Viszont ha rábólintasz a felkérésre, jó, ha mindent megteszel annak érdekében, hogy átmenjen az üzenet és élvezetes legyen az előadás mindenkinek, téged is beleértve. Az alábbi szempontokat akkor is érdemes figyelembe venned, ha nem tolmácsolják az előadásodat.
Egy érdekesség (egyben tanulság): az előadók körülbelül 80%-a nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy a lehető legjobban átmenjen az üzenet. Talán csak az fontos a többségnek, hogy szerepeljen, vagy túlessen rajta… Ebből következik, hogy ha kicsit odafigyelsz, sokkal jobb leszel, mint az átlag. Jól fogod magad érezni előadás közben, nagyon jól meg fognak érteni és esélyes, hogy meghívnak máshova is előadni (persze csak ha akarod).

Íme pár tipp, hogy ezt elérd:

  1. Az előadásod legyen tömör, de tartalmas. Ha túlságosan bő lére ereszted az előadást, minden apró információt bele akarsz zsúfolni, akkor hamar elveszted a közönség érdeklődését. Ezzel azt is kockáztatod, hogy az előadás valódi tartalmát is kevésbé fogja megjegyezni a közönséged.
  2. Hatásos nyitás. Mivel a közönséged az előadás kezdetekor nagy eséllyel még nem ismer, a legjobb, ha rögtön a kezdéskor sikerül belőlük érzelmeket kiváltani (lehet ez egy ütős kijelentés, vicc, anekdota, stb.). Így megtöröd a jeget és felkelted az érdeklődést.
  3. Ha már megtörted a jeget, könnyebben vezeted át a közönségedet a tényleges mondanivalódra. Ha egy előre kigondolt struktúra szerint folytatod az előadást, kevésbé fogsz elkalandozni. Az előadás legyen logikus felépítésű, és mindig emeld ki a kulcsfontosságú információkat!
  4. Alkalmazz egészséges mennyiségű humort 🙂
  5. Használj képzettársításokat. Az emberek sokkal könnyebben jegyeznek meg újdonságokat, ha már ismert szituációkhoz, fogalmakhoz köthetik őket.
  6. Ne csak a kezdés legyen emlékezetes, hanem az előadás vége is! Hagyj nyomot a közönségedben egy magvas gondolattal, vagy akár egy kérdéssel.
  7. A tolmácsolás arra is nagyon jó, hogy megállapítsuk, mennyire jó egy előadás. Ha biztos akarsz lenni a dolgodban, kérdezz meg egy konferenciatolmácsot, aki már száz meg száz előadást tolmácsolt, egész biztos sok hasznos tippet kaphatsz tőle!


Profi előadás

Telefon:+36 20 3455 041
E-mail:info@tolmacsiroda.hu
Elérhetõségek
European Masters Tolmácsiroda Kft. | +36 20 3455 041 | info@tolmacsiroda.hu | 1193 Budapest, Mikszáth Kálmán utca 7.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com