Protokoll események tolmácsolásához több kell, mint nyelvtudás. Cégünk szakemberi azonban a szükséges kulturális és politikai ismeretekkel is rendelkeznek.

Egy tolmács feladata meglehetősen sokrétű, hiszen ahhoz, hogy tökéletesen tudja végezni a munkáját, nem csak kiváló nyelvtudással kell rendelkeznie, hanem az adott témát és a szaknyelvet is ismernie kell. Sok esetben ráadásul még ennél is több szükséges: az egyik olyan szakterület, ami több szempontból is különleges, az a protokoll események tolmácsolása.

Egy protokoll eseményen, legyen az sajtótájékoztató, állami rendezvény, ünnepség, kiállítás megnyitó vagy épp egy cégvezetők közötti tárgyalás, szigorú szabályoknak kell megfelelnie minden résztvevőnek. Ez alól nem lehet kivétel a tolmács sem, aki ugyan kicsit másképp részese a rendezvénynek, de fontos szerepet játszik, hiszen az ő feladata, hogy mindenki értse az elhangzottakat.

A protokoll események tolmácsolásához a kiváló szakmai nyelvtudás mellett szükség lehet magas szintű diplomáciai, protokoll, kulturális – és nem ritkán politikai – ismeretekre is. A tolmácsnak tisztában kell lennie az ilyen események szabályaival, de alkalmazkodnia kell a dress code-hoz is. A munkáját tökéletesen kell végeznie, ugyanakkor a háttérben kell maradnia, nem válhat főszereplővé.

A protokoll eseményeket a VIP vendégek és az elegancia ellenére gyakran korlátozott költségvetésből kell megvalósítani, mert nem ritkán előre adott az az összeg, amiből gazdálkodni kell. Ez természetesen a tolmács munkájának kifizetésére is hatással lehet, ezért nem mindig könnyű megtalálni azt a szakembert, aki minden szempontból megfelelő.

Cégünk azonban nagy tapasztalattal rendelkezik ezen a téren, már számtalan protokoll esemény tolmácsolását végeztük. Érdemes kérni árajánlatunkat, mert a pontos végösszeg több tényezőtől függ. Minden esetben igyekszünk kedvező ajánlatot adni.

Amennyiben protokoll esemény tolmácsolásával kapcsolatban keresgél, ne menjen tovább, csapatunkra számíthat! Bővebb tájékoztatásért forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

Telefon:+36 20 3455 041
E-mail:info@tolmacsiroda.hu
Elérhetõségek
European Masters Tolmácsiroda Kft. | +36 20 3455 041 | info@tolmacsiroda.hu | 1193 Budapest, Mikszáth Kálmán utca 7.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com