Az angol szinkrontolmács feladata sokkal több, mint egyszerű fordítás. Ha megbízható, precíz angol tolmácsra van szüksége, forduljon bizalommal cégünkhöz!

A tolmácsolás egy igen összetett feladat, ami nem csupán az elhangzottak lefordításából áll. Magától értetődő, hogy kiváló nyelvtudásra van hozzá szükség, de nem feltétlenül lesz valakiből jó tolmács még akkor sem, ha anyanyelvi szinten beszéli az adott nyelveket, ugyanis a nyelvismeret mellett még számos egyéb képesség, készség is szükséges a kifogástalan munkához.

Egy jó tolmács kiváló kommunikációs készséggel rendelkezik, művelt, jól ismeri mindkét fél kultúráját kognitív és asszertív készségekkel rendelkezik. A tolmácsnak minden helyzetben fel kell találnia magátkülönösen jó memóriára és kimagasló stressztűrő képességre van szüksége, nem okozhat számára gondot a figyelme megosztása, jól kell tűrnie a monotonitást, nagy önkontrollal és önuralommal kell rendelkeznie.

Fontos a jó koncentrációs képesség, az előadókészség, a gyors reakcióidő, a kreativitás, a rugalmas hozzáállás, a nyitottság, a jó problémamegoldó képesség. A tolmácsnak empatikusnaknagyvonalúnak kell lennie, jól kell ismernie és értelmeznie a testbeszédet, fontos a tiszta, érthető beszéd és hangsúlyozás. Egy jó tolmács magabiztos, munka közben nyugodt, nem stresszel, tisztában van vele, hogy nem csak a nyelvtudására van szükség, hanem megjelenésével, viselkedésével is a megbízója cégét képviseli.

A tolmács fontos résztvevője az eseménynek, és mindent pontosan az elhangzottak szerint kell közvetítenie, a személyes véleményét az arca, a gesztusai sem tükrözhetik. Természetesen köteles a titoktartásra, az elhangzottakat nem adhatja tovább harmadik személynek.

Mint a fentiekből is láthatja, a szinkrontolmácsolás nehéz feladat, ami alapos felkészülést és nagy tapasztalatot igényel. Amennyiben megbízható angol szinkrontolmácsra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal és kérje ajánlatunkat! Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére a részletekkel kapcsolatban és minden kérdésére válaszolnak.

Telefon:+36 20 3455 041
E-mail:info@tolmacsiroda.hu
Elérhetõségek
European Masters Tolmácsiroda Kft. | +36 20 3455 041 | info@tolmacsiroda.hu | 1193 Budapest, Mikszáth Kálmán utca 7.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com