Korábbi cikkünkben már részletesen kifejtettük, hogy milyen típusú tolmácsberendezések használatosak a kisebb-nagyobb konferenciákon, de hogy milyen az ideális konferenciahelyszín tolmácsolás szempontjából, az eddig elmaradt. Lássuk!

Természetesen a megrendelőn múlik, hogy milyen típusú tolmácsberendezést választ. Amennyiben fülkés berendezéssel zajlik a tolmácsolás, azt mi is tudjuk biztosítani.  Az ilyen típusú tolmácsgép úgy működik, hogy a hangszigetelt fülkében elhelyezett kapcsolópulton keresztül a tolmács a bejövő hangot fejhallgatóval hallgatja, és ezzel egyidőben a pulton elhelyezett mikrofonba tolmácsolja az elhangzottakat. A fülke lehet akár egy külön szoba is, ebben az esetben a lényeg, hogy akár közvetlenül (egy ablakon vagy ajtón át), akár monitoros élőképpel lássuk a másik termet. A helyszínnel való előzetes egyeztetés különösen fontos, így elegendő néhány adat ahhoz, hogy a megfelelő tolmácsberendezést biztosíthassuk.

Szintén elengedhetetlen, hogy tudjuk azok létszámát, akik részt vesznek a konferencián, hiszen ehhez kell igazítanunk a vevőkészülékek számát. A tolmácsberendezést szívesen leellenőrizzük az ügyféllel közösen a munka megkezdése előtt, de természetesen ezt magunk külön is megtesszük minden esetben. Az esetleges meghibásodásokra is gondolunk ilyenkor, épp ezért mindig van nálunk néhány plusz vevőkészülék.

Még egy fontos dolog a végére: a tolmács is ember, aki ráadásul az egész konferenciát a fülkéjében tölti. A koncentrációját és munkáját segíti, ha biztosítanak számára étel- és italfogyasztási lehetőséget. Köszönjük!

Amennyiben profi tolmácsolásra lenne szüksége, és ehhez tolmácsberendezést is igénybe venne, vegye fel velünk a kapcsolatot, hiszen mindkettőt tudjuk biztosítani!

Telefon:+36 20 3455 041
E-mail:info@tolmacsiroda.hu
Elérhetõségek
European Masters Tolmácsiroda Kft. | +36 20 3455 041 | info@tolmacsiroda.hu | 1193 Budapest, Mikszáth Kálmán utca 7.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com