Tolmácstechnika – a legkülönfélébb tolmácsolási helyzetekre alkalmazható berendezések, szakszerű felhasználói támogatás, folyamatos technikai felügyelet a rendezvény alatt, rugalmas, ügyfélközpontú szolgáltatás.

Legyen szó céges rendezvényről, nemzetközi konferenciáról vagy képzésről, a szervezők gyakran választják a tolmácsolást a könnyebb kommunikáció érdekében. Ahhoz, hogy a szóbeli fordítás mindenki számára tisztán érthető legyen, a technikai tényezőkre is ugyanakkora hangsúlyt kell helyezni, mint a tolmácsolásra. A gyenge (minőségű) hangosítás vagy a rosszul megválasztott tolmácsolási pozíció nagymértékben akadályozhatja a megértést. Az apró részletek is komolyan befolyásolják a szolgáltatási minőséget; hiába a megfelelő tolmácsolás, ha a sikeres üzenetátadás technikai okokból csorbul vagy netán meghiúsul. Emiatt érdemes a tolmácstechnikával kapcsolatban is teljes körűen tájékozódni és támogatást igénybe venni.

Nem véletlen, hogy az események előkészületeire és lebonyolítására képzett és gyakorlott technikusok állnak rendelkezésre, akik a tolmácstechnika beállításaiban is közreműködnek. Sok olyan tényező van, ami a tolmácsolási munkát (pontosabban: a sikeres üzenetátadást) befolyásolja, a jó technikus pedig ezeket gyakorlatilag kérés nélkül folyamatosan szem előtt tartja, amikor a tolmácsberendezést telepíti és felügyeli. Segítenek a hangosításban, a mikrofonok beállításaiban, azok használataiban. Egyik szemét az előadón, a másik szemét a tolmácsokon, egyik fülét az eredeti beszéden, másik fülét a tolmácsoláson tartja, így folyamatosan nyomon követi az esemény alakulását. Nem elhanyagolható szempont, hogy a jó technikus beszél idegen nyelven, megjelenése pedig alkalomhoz illő.

A minőségi tolmácstechnika kivitelezése sokat elárul a szervezőkről, eseményről, emiatt nem érdemes a véletlenre bízni a körülményeket. A nehéz megértés, a technikai problémák fennakadásokat okozhatnak, akár előadás közben is, így pedig a közönség nem tudja teljesen átadni magát az adott programnak. Egy rendezvény túlságosan fontos és önmagában egyedülálló esemény ahhoz, hogy technikai jellegű kockázatoknak legyen kitéve…

tolmácstechnika terén könnyen használható és minőségi eszközöket kínálunk. Weboldalunkon bővebb tájékoztatás elérhető a tolmácstechnikáról. Kérdések, konkrét ajánlati igény esetén forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Telefon:+36 20 3455 041
E-mail:info@tolmacsiroda.hu
Elérhetõségek
European Masters Tolmácsiroda Kft. | +36 20 3455 041 | info@tolmacsiroda.hu | 1193 Budapest, Mikszáth Kálmán utca 7.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com