A modern technikai megoldások a tolmácsolás területén is elengedhetetlenek, így manapság a tolmácsok akár többféle tolmácsberendezést is használhatnak munkájukhoz. Ezekkel a berendezésekkel válik egyidejűvé, azaz kellőképpen gyorssá és gördülékennyé a szóbeli fordítás, ez pedig például idegen nyelvű előadások, konferenciák esetében kedvező helyzetet teremt. Ha Ön kíváncsi, hogy mostanság milyen tolmácsberendezések érhetők el, itt a lehetőség, hogy most tájékozódjon a rendelkezésre álló megoldásokkal kapcsolatban!

A tolmácsberendezéseket alapvetően a folyamatos szóbeli fordításhoz, közismert nevén a szinkrontolmácsoláshoz alkalmazzák. Ha szakaszos (konszekutív) tolmácsolásról van szó, tolmácsberendezésre nincs szükség, legfeljebb csak hangosításra.

Cégünk kétféle tolmácsberendezést szokott alkalmazni. Az egyik típus a fülkés, hangszigetelt, kitűnő hangminőséget adó eszköz. Ennek a tolmácsberendezésnek a működésének a lényege az, hogy a fülkében a fordító szakember egy kapcsolópulton keresztül fejhallgatón hallgatja az elődót, ezzel egyidejűleg pedig a fülkében található mikrofonba mondja be a lefordított szöveget. A fülkés megoldás azért előnyös, mert egyáltalán nem zavarja meg az előadót és a tolmács sincs akadályozva a munkájában, így mindenki tud a feladatára, mondanivalójára koncentrálni. Hosszabb előadások esetében ajánljuk főként ezt a megoldást.

A másik, nálunk elérhető tolmácsberendezés a tour-guide. Ez egy mobil eszköz, amit főként idegenvezetők szoktak használni a turistacsoportok kalauzolásakor. Az eszközök bátran használhatók tolmácsoláshoz is, roppant egyszerű kezelni őket és a mobilitásuk sokkal nagyobb szabadságot hagy a használóknak, ráadásul költséghatékonyak is. Ennél az eszköznél a fordítást biztosító szakember a teremhangot veszi alapul és folyamatosan halkan beszél a mikrofonjába, közben a hallgatók a hordozható vevőkészülékeken keresztül hallgatják.

Cégünk mindkét tolmácsberendezést tudja biztosítani az ügyfelek számára, hogy ne jelentsen problémát a gördülékeny fordítás. Ha felkeltettük érdeklődését és szeretné igénybe venni valamelyik tolmácsberendezésünket, vagy kérdései lennének az eszközökkel kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Telefon:+36 20 3455 041
E-mail:info@tolmacsiroda.hu
Elérhetõségek
European Masters Tolmácsiroda Kft. | +36 20 3455 041 | info@tolmacsiroda.hu | 1193 Budapest, Mikszáth Kálmán utca 7.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com