Fordítóirodánk megbízható megoldást nyújt bármilyen tolmácsolási és fordítási igényre. Vegye igénybe szolgáltatásunkat, ha Önnek is a pontosság az elsődleges!

A fordítással, tolmácsolással kapcsolatban sajnos rengeteg a tévhit, amikkel időről-időre fordítóirodánk is találkozik. Az alábbiakban összeszedtük a leggyakoribb tévhiteket, és bemutatjuk, hogy velük szemben hogyan is néz ki valójában a munkánk.

1. Aki ismeri a nyelvet, az fordítani is tud!

A jó fordításhoz a nyelvismeret kevés. Nem elég ugyanis, ha az ember megérti a lényeget, illetve el tudja mondani, hogy miről szól. Ahhoz, hogy a szövegről ne ordítson már messziről, hogy fordítás, a két nyelv és a téma tökéletes ismeretére van szükség, az egyes kifejezések közötti árnyalatnyi különbségeket is fel kell ismerni, és ügyelni kell rá, hogy a végeredmény ne csak pontos, hanem olvasmányos is legyen.

2. A rövid szöveget gyorsan le lehet fordítani, akár “hobbiból” is, ingyen!

Ez a tévhit némileg kapcsolódik az előzőhöz. Sokan gondolják úgy, hogy egy fél oldalas szöveg fordítása semeddig nem tart, maximum 5 perces munka, a valóság azonban ettől igen távol van. Ismételten azt tudjuk mondani, hogy a jó minőségű, pontos és olvasmányos fordítás elkészítése idő és energia. Ahogy senki más, úgy a fordítók sem dolgoznak ingyen.

3. Aki ismeri a nyelvet, az fordítani és tolmácsolni is tud, hiszen a kettő majdnem ugyanaz!

A tény ezzel szemben az, hogy a fordítás és a tolmácsolás teljesen más készségeket, képességeket igényel, hiszen az egyik írásbeli munka, a másik pedig szóbeli. A tolmácsoláshoz a nyelvismereten túl számos egyéb ismeretre is szükség van, és elengedhetetlen a kiváló kommunikációs készség, de sokszor a kulturális és protokoll életben való jártasság is szükséges.

4. A Google fordító és a mesterséges intelligencia miatt nem sokára nem lesz szükség fordítókra!

Bármennyire is sokat fejlődtek a programok ezen a téren, az emberi tényezőt sosem fogják tudni helyettesíteni. A fordítóprogram nem lesz kreatív, nem fogja felismerni a humort, a nüansznyi különbségeket az egyes kifejezések között.

Fordítóirodánk minden esetben megbízható szolgáltatást nyújt korrekt áron. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, bátran kérje ajánlatunkat fordításra vagy tolmácsolásra!

Telefon:+36 20 3455 041
E-mail:info@tolmacsiroda.hu
Elérhetõségek
European Masters Tolmácsiroda Kft. | +36 20 3455 041 | info@tolmacsiroda.hu | 1193 Budapest, Mikszáth Kálmán utca 7.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com