Modern életünkben már szinte alapvetőnek számít legalább egy idegen nyelv ismerete. Az esetek többségében ez az angol, amellyel szinte bárhol a világon elboldogulhatunk. Angolul legalább egy kicsit szinte mindenki tud, hiszen rengeteg kifejezést használunk a hétköznapi nyelvben is. Ezért sokan úgy gondolják, hogy angol tolmácsra nincs szükség, hiszen a lényeget meg lehet érteni, azonban nemzetközi eseményen vagy hivatalos ügyintézésben ez sajnos kevés.

Bár az angol a legelterjedtebb nyelv a világon, az angol tolmácsnak a mai napig fontos szerepe van a nemzetközi tárgyalásokon, üzleti megbeszéléseken. Ennek legfőbb oka az, hogy a többnyelvű eseményeken is az angolt használják a legtöbbször. Ilyenkor az angol tolmács felel az üzenet pontos közvetítéséért, így neki köszönhetően a résztvevőknek nem kell a nyelvi részletekkel, a szofisztikált megfogalmazással foglalkozniuk.

Az idegennyelvi kommunikációban a szószintű megfogalmazás is rendkívül fontos lehet, ezért ilyen esetekben mindenképp érdemes angol tolmács szolgáltatásait igénybe venni. Van, aki úgy gondolja, hogy a társalgási szintű angol tudás elég lesz egy tárgyaláson is – ez nem feltétlenül van így, vagy ha mégis, feltételezhetően túl sok energiát von el, ami az esemény eredményességének rovására mehet. Az angol tolmács ebben is segít: minden közvetíteni fog mindkét irányba, így marad energia az egyéni kifejezésmódra, a másik reakcióinak megfigyelésére.

Cégünk régóta foglalkozik üzleti események, konferenciák angol tolmácsolásával. Amennyiben kérdése merült fel a fentiekkel kapcsolatban, keressen minket bizalommal részletes tájékoztatásért a megadott elérhetőségeink bármelyikén!

Telefon:+36 20 3455 041
E-mail:info@tolmacsiroda.hu
Elérhetõségek
European Masters Tolmácsiroda Kft. | +36 20 3455 041 | info@tolmacsiroda.hu | 1193 Budapest, Mikszáth Kálmán utca 7.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com