Az Európai Unió illetve a globalizáció adta bővülő kapcsolatok gyökeresen megváltoztatták az utóbbi években az üzleti életet, amelynek eredményeképpen fokozódott az igény a nyelvi szolgáltatások – így a tolmácsolás – iránt. Ma már szinte magától értetődő, ha egy konferencián vagy tárgyaláson idegen nyelvű szakemberrel találkozunk, és általában jól megértjük mondanivalóját a tolmácsok segítségével, vagy akár nélkülük is. Már ami a megértést illeti, de mi történik, ha nyilatkozni is szeretnénk?

A passzív nyelvtudás sok mindenkiben megvan, de ha meg kell szólalni, az már keményebb dió. Arról nem is beszélve, hogy ha megy is, általában túl sok energiát leköt, emiatt nem marad kapacitás az üzleti / prezentációs szempontból fontos egyéb tényezőkre – árnyalt kifejezésmód, a partner reakciójának megfigyelése, saját mondandó átgondolása, artikuláció, testtartás… Sokan tudnak már kommunikálni idegen nyelven. Egy tolmácsnak azonban nem „csak” fordítani kell tudnia, hiszen a beszéd tartalma a teljes kommunikációnak csak igen kis szeletét adja – ezt már számtalanszor megtapasztalhatta az, aki félreértésbe került a másikkal, pedig ott feltehetően azonos nyelven folyt a kommunikáció… Ez a szakma igen magas fokú képzettséget igényel, egy jó tolmácsnak sok elvárásnak kell megfelelnie. A különböző fordítási technikák alkalmazása magas stressz- és monotonitás-tűrő képesség, empátia és jó emberismeret nélkül lehetetlen.

Az üzleti világban, ahogy a protokolláris eseményeken is, elengedhetetlen, hogy egy tolmács a megbízó cég, divízió vagy akár állami vezetők képviseletéhez tartozva, megjelenésével, kisugárzásával, előadásmódjával és felkészültségével segítse a tárgyalás célját vagy a rendezvény sikerét.

Tolmácsaink széleskörű tudással és tapasztalattal rendelkeznek különböző témákban, például gyógyszeripar, diplomácia, rendészet, gazdaság és jogi területeken, de a lista messze nem teljes. Csapatunk számos munkanyelven dolgozik, hogy megbízóink számára kimagasló minőségű szolgáltatást nyújthassuk.

Tolmácsolással, fordítással kapcsolatban érdeklődjön elérhetőségeinken, készséggel állunk rendelkezésére.

Telefon:+36 20 3455 041
E-mail:info@tolmacsiroda.hu
Elérhetõségek
European Masters Tolmácsiroda Kft. | +36 20 3455 041 | info@tolmacsiroda.hu | 1193 Budapest, Mikszáth Kálmán utca 7.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com