távtolmácsolás a többnyelves online konferenciák, nemzetközi kongresszusok és üzleti megbeszélések gördülékeny lebonyolításához nélkülözhetetlen. Az utóbbi hónapokban rengeteg rendezvény online került megrendezésre, emiatt a távtolmácsolás egyre nagyobb teret kap. Eleinte előfordultak nehézségek, azonban ezek túlnyomó részt az esemény digitális átállásából adódtak, és nem feltétlenül abból, hogy a tolmácsolást (is) digitálisan kell lebonyolítani. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ma már mindenki nagyobb gyakorlattal rendelkezik ezen a téren, és már komoly, sok résztvevős és többnyelves rendezvények is problémamentesen lebonyolíthatók az interneten keresztül. Természetesen ilyenkor gondoskodni kell a távtolmácsolásról is.

Ahhoz, hogy a távtolmácsolás sikeres legyen, nem kell más, mint egy sikeres, tolmácsolás nélküli online eseményhez, illetve egy személyes, offline tolmácsolt eseményhez. Az fontos, hogy a felhasználóknak ügyelniük kell a technikai felkészültségre: legyen megbízható és gyors internet, kép- és hangátvitel, valamint használjanak mikrofonos fejhallgatót, ha interaktívak lesznek, nem pusztán hallgatók. A szakmai tanácsokat érdemes megfogadni ezen a téren, a folyamatokat át kell gondolni és megfelelően előkészíteni, hiszen attól, hogy valami online kerül megrendezésre, a szervezés ugyanúgy komoly feladat. Szerencsére azonban erről nem feltétlenül a szervezőknek kell gondoskodniuk, az esemény létrehozását és távoli menedzselését nyugodtan bízhatják erre specializálódott technikai beszállítóra. Ez kifejezetten ajánlott is, kivéve ha valakinek már van rutinja valamelyik távtolmácsolást is támogató online konferenciaplatform kezelésében. Érdemes teszteseményt is lebonyolítani, valós körülmények között, azaz a valós helyszínen, eszközökkel és résztvevőkkel.

távtolmácsolás kipróbálására akár konkrét esemény nélkül is van lehetőség előzetesen. Ehhez számos platform létezik, de a Simy jóvoltából ez rajtunk keresztül, egy angolul zajló, legfeljebb 30 perces próba erejéig ingyen is elérhető. A www.simy.hu oldalon látható a platformról rövid tájékoztatás.

Felkeltettük érdeklődését, és szeretné igénybe venni a távtolmácsolást? Forduljon hozzánk bizalommal! A Simyvel való kipróbáláshoz küldjön egy e-mailt az info@tolmacsiroda.hu címre, és munkatársaink segítenek a továbbiakban!

Telefon:+36 20 3455 041
E-mail:info@tolmacsiroda.hu
Elérhetõségek
European Masters Tolmácsiroda Kft. | +36 20 3455 041 | info@tolmacsiroda.hu | 1193 Budapest, Mikszáth Kálmán utca 7.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com